-- Efekti vežbanja u ovoj fitnes disciplini vidljivi su već posle nekoliko treninga, a osim sagorevanja kalorija, zateže se struk, ispravljaju leđa, podižu grudi i prirodno oblikuje telo.

 

-- Tae-bo je kombinacija borilačkih veština i aerobika, tačnije tekvonda, tajlandskog i klasičnog boksa „upakovanog" u različite koreografije koje se izvode uz atraktivnu muziku. Komercijalni uspeh u svetu postigao je 1990. godine. U Srbiji je ova fitnes disciplina najpopularnija u poslednjih nekoliko godina, jer povećava gipkost, u rekordnom vremenu sagoreva kalorije, smanjuje stres i jača mišiće. Ove vežbe visokog intenziteta daju snagu, fleksibilnost i mišićnu izdržljivost.

 

-- Tokom treninga u ovoj izuzetno zabavnoj fitnes formi rade mišići celog tela. Posebna pažnja se posvećuje „slabim tačkama" ženskog tela - stomaku, zadnjici, nogama i rukama. Borilačkim udarcima koji se izvode nogama jača se muskulatura nogu i stomaka, jer se noga diže visoko i pomera u raznim pravcima. Udarci ruku sa rotacijama sužavaju struk, oblikuju bicepse, tricepse i rasterećuju napeta leđa i vrat.

 

-- Stručnjaci priznaju da je tae-bo pravo otkrovenje i zaslužno drži primat najefikasnije fitnes discipline. Redovni tae-bo treninzi tri puta nedeljno utiču na izgled kakav pre toga niste imali. Najvažniji efekti su: regulisanje telesne težine, poboljšanje rada srca, pluća i krvotoka, eliminacija stresa i napetosti, podizanje samopouzdanja i dobrog raspoloženja.

 

-- Tae-bo može da se vežba svaki dan ili nekoliko puta nedeljno. Najbolji rezultati se postižu redovnim treninzima, tri puta nedeljno. Prvi rezultati su vidljivi već posle trećeg treninga. Da bi se postigao željeni cilj, u proseku je potrebno dva meseca kontinuiranog vežbanja, u zavisnosti od konstitucije, pola, uzrasta i fizičke spremnosti. Prosečno, žene u roku od dva meseca bespovratno izgube od dva do osam kilograma.

 

-- Kombinacijom udaraca otklona i kretnji utičemo na koordinaciju, brzinu i gipkost, tako da osim željene figure stičemo i bolju kondiciju. Ova fitnes disciplina nije skup sport. Trenutno je najjeftiniji vid aerobika, jer vam ne trebaju steperi, lopte, niti skupa oprema. Može da se radi na svakoj livadi! Najisplativiji je za džep i ujedno najdelotvorniji za oblikovanje i korigovanje tela.

 

-- Najbolje je jesti sat i po pre treninga, a pravi izbor je voće. U toku treninga treba uzimati vodu, dok se sat vremena posle treninga preporučuje lagana čorba ili jogurt sa žitaricama.


- Hyokai Ju Jutsu klub borilačkih veština

- Video Galerija

- Foto Galerija

- Panther Kids školica poligona
- Ju Jutsu Istorija

- Šihan kluba

- Arhiva

- Kontakt