DOJO Hyokai Ju Jutsu kluba Panther

Sala za trening našeg klubaDojo
(道場 dōjō) je Japanski termin, koji u bukvalnom prevodu znači "Mesto načina". Inače, dōjō-i se vezuju za hramove. Danas termin "dojo" predstavlja mesto gde se trenira veština, ali inače odnosi se na formalno mesto za okupljanje studenata japanskih borilačkih veština, u cilju usavršavanja stilova i veština, kao i mesto gde se vrše testiranja, polaganja za stepene (pojase) i mesto održavanja manifestacija kluba.

 

Hyokai Ju Jutsu klub Panther iz Šapca, sa ponosom može reći da ima jednu od najkomotnijih, najlepših sala i po svim kriterijumima treniranja verovatno najkompletniju salu u našoj državi. Cela sala je obložena ogledalima, kako bi učenici mogli sami sebe da vide i ispravljaju prilikom treninga. Sala poseduje lutke za džudo za starije i mladje. Celokupno je opremljena spravama za teretanu, kao i sa džakovima različitih težina i veličina - za rad na udaračkim tehnikama, kao i poligonom za penjanje(šipkama i konopcima). Zatim poseduje rekvizite za vežbanje samoodbrane i razoružavanje protivnika(bokeni, puške, pištolji, palice, noževi), pilates lopte, stepere, HQ(high quality) surround stereo audio sistem. Celokupan dojo je obložen tatamijem(strunjačama), dok pored toga posedujemo 400 najkvalitetnijih originalnih džudo, olimpijskih strunjača, koji je Hyokai Ju Jutsu dobio na poklon, zbog zalaganja za veštinu, od Japanske Jujutsu asocijacije.

 

Pored navedenih prednosti na bazi treniranja, Hyokai Ju Jutsu klub Panther poseduje mušku i žensku svlačionicu sa ormarićima i kupatilima kao i prostoriju za odmaranje i posmatranje treninga roditelja i prijatelja, koja je opremljena šankom, trofejima i diplomama koje su naši takmičari osvojili (i poklonili) našem klubu.